Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: Kodak EasyShare LS743

Kodaks siste designkamera koster tre tusen kroner. Det er det absolutt verdt.

Kodak EasyShare LS743 er åpenbart myntet på kunder med sans for snertent design og utseende. Her er det mye som blinker og piper, og menyene er åpenbart designet for å oppnå en mest mulig futuristisk stil. Her fungerer det godt, og apparatet vil sannsynligvis greie seg bra i et presset kameramarked hvor utseende og design er ekstremt avgjørende.

Stor LCD

Funksjonalitetsfloraen er omfattende. Kameraet har en rekke morsomme og ikke minst nyttige og fornuftige funksjoner. Blant annet er apparatet utstyrt med femten forhåndsdefinerte bildemodi som fungerer svært godt. Slike er ikke alltid like vellykkede, men denne gangen har man greid å konstruere både annerledes og morsomt. Kodak har forstått at store LCD-skjermer er viktig, og har derfor utstyrt EasyShare LS743 med en 1,8 tommer skjerm som er bra både på kontrast og lysstyrke. En flott finesse ved apparatet, er imidlertid muligheten til å stille ISO-verdien helt opp til 800. Dette er både uvanlig for digitalkameraer i denne klassen, og gjør det dessuten mulig fotografere under forholdsvis dårlige lysforhold.

Kodak EasyShare LS743

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Ubrukelig

Når det kommer til brukervennlighet, faller kameraet dessverre flere hakk. Apparatet ser betydelig mer brukervennlig ut enn det i virkeligheten er. Knappene er irriterende små og navigeringsenheten er faktisk så dårlig at vi er fristet til å karakterisere den som ubrukelig. Den er så liten at man svært lett trykker feil, og dermed ender opp i helt andre menyer enn man hadde tenkt seg. Rett og slett klønete.

Optikken er levert av Schneider-Kreuznach, og imponerer heller ikke særlig. Dårlig lysstyrke på både vidvinkel og full tele trekker ytelsen betraktelig ned. Selv om bildene blir skarpe, mangler de litt «spiss» og blir lett blasse. Dessuten gir kameraet et ørlite magentastikk.

Med en bildebrikke på 4 megapiksler, 16MB internminne og en nærgrense på 5 cm – i tillegg til mange andre gode egenskaper, er dette likevel et kamera som gir valuta for pengene. Apparatet koster tre tusen kroner. Det er det absolutt verdt.

Annonse
Stikkord: digitalkamera, testprodukt