Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tilbyr piratdusør til kinovakter

Nå setter filmbransjen virkelig inn støtet for å piratene Kinovakter i USA får nå en større belønning for å fakke filmpirater.

kinobilletter
I forbindelse med en førpremiere av filmen Harry Potter and the Prisoner of Azkaban ble britiske kinovakter utstyrt med militære nattkikkerter for å fange kinotittere som prøvde å ta opp filmen med kamera.

Dette holdt tydeligvis ikke og nå tilbys vaktene opp til 500 dollar for å fange ulydige tittere, ifølge Slyck News.

Enorme kostnader

Den amerikanske filmorganisasjonen MPAA (Motion Picture Association of America) har regnet ut at bruk av kamerautstyr, for å ta opp filmer på kino, koster filmbransjen mange milliarder dollar i året.

Organisasjonen hevdet at de i løpet av 2003 fikk tak i hele 52 millioner ulovlige kopier av filmer. Den desidert største andelen av dette var film som var tatt opp på kino de første dagene etter at en film hadde hatt premiere.

Uredelige insidere

Kritikere av filmbransjen viser til undersøkelser som er gjort av AT&T Labs, som viser at 75 prosent av de filmene som kommer på piratmarkedet kommer fra insidere i Hollywood eller ansatte på kinoer.

– Den typen digital piratkopiering er en mye større fare enn at noen sniker seg inn på kinoen med et videokamera, sier medieanalytiker David Joyce hos New York-selskapet Guzman & Co.

Annonse
Stikkord: lydogbilde