Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny statlig bredbåndsguide

Nå blir det enklere å finne ut hvilken bredbåndsleverandør som gir mest for pengene der du bor. Norges «offisielle» bredbåndsguide har blitt pusset opp.

Bredbåndstrøbbel penger
Post- og Teletilsynets kalkulatorer for bredbånd, mobiltelefon, fasttelefon og oppringt nett har eksistert en god stund, parallelt med tilsvarende guider fra blant andre DinSide.no og ITavisen.no.

Opplysningsplikt

ITavisen.no bruker resultatene fra lesernes bruk av Speedometeret for å finne ut hva du faktisk får for pengene. PT-kalkulatoren bruker bare leverandørenes egne opplysninger.

Den statlige PT-kalkulatoren har likevel den fordelen at leverandørene har opplysningsplikt. Dermed skulle den ha de beste forutsetninger for å være oppdatert.

Søk på område

En annen god egenskap ved Telepriser.no er at du kan begrense søket til distriktet der du bor. Du behøver med andre ord ikke forholde deg til at Indre Salten Bredbånd er billigst i landet om du bor i Tønsberg.

Du kan også legge inn minimumshastighet eller maksimum som kriterium, for å luke ut alle som leverer mindre eller mer båndbredde enn du trenger.

Skjulte kostnader

Det er også verd å se på hva leverandørene tar for å installere forbindelsen. Her varierer nemlig prisene mellom 0 og 2000 kroner.

Mange leverandører opererer også med lange bindingstider, så valget er kanskje ikke så enkelt som kalkulatorene vil ha det til…

Stikkord: internett