Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: Sony Ericsson K700i

Mange har ventet på en ny telefon fra Sony Ericsson etter det siste års suksess i markedet. Vi har testet K700i, og kan fortelle at suksessen fortsetter.

Et par av de siste mobiltelefonene fra Sony Ericsson har blitt enorme salgssuksesser. T610 og T630 har tatt markedet med storm, selv om det helt klart var mangler på disse. Nå har de tatt tak i en rekke av disse manglene og resultatet er Sony Ericsson K700i.

Hva med designet?

Uheldigvis har ikke Sony Ericsson vært like flinke med designet på denne telefonen som de var på T610 og T630. Det kan faktisk minne litt om et digitalkamera dersom du ser på baksiden av telefonen. Designet er ifølge flere fett nok, men de foregående modellene har hatt et litt mer spenstig design.

Derimot har Sony Ericsson nok en gang skutt en innertier med sitt menysystem. Det er blitt enda enklere å bruke enn noen gang, samtidig som det også har blitt sprekere enn før. Her har Nokia en del å lære.

Mangler megapiksel

Vi testet Nokia 7610 i forrige uke, og selv om man med én megapiksel fremdeles er et stykke unna å ta fra digitalkameraene sitt levebrød, satte denne telefonen en ny standard når det gjelder mobilkameraer. Sony Ericsson K700i når dessverre ikke opp.

Vi har testet å skrive ut bildene fra dette kameraet, og selv om det er utstyrtelig enkelt er kvaliteten for dårlig til å putte bildene i albumet. Er det viktig med megapikselkamera på din Sony Ericsson-mobil må du nok vente på S700 som kommer nærmere jul.

Tillegg til kamera

Allikevel er det en rekke andre kamerafunksjoner som hjelper på. Ikke minst er den innebygde lyskasteren flott å ha når man i sene nattestimer skal ta bilder ute på baren. Den er faktisk såpass sterk at man også kan bruke mobilen som en lommelykt i eventuelle knipetak.

Andre funksjoner som er inkludert er selvsagt muligheten til å ta opp video, som er en meget velkommen funksjon. Samtidig er effektene som man kan bruke når man tar bilder ganske nyttige.

Den morsomste funksjonen er imidlertid muligheten til å legge til rammer på bildene. Den kommer med en rekke predefinerte rammer, som omkranser. Eksempler på rammer er apekatt, kanin, engel, fengsel og avisklipp. Garantert stor latter blant motiver og tilskuere.

Sony Ericsson K700i

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Underholdningsmobil

Denne mobiltelefonen har en fot klart innenfor underholdningssegmentet. I tillegg til alle de funksjonene man forventer av en telefon er den også utstyrt med radio og MP3-spiller. Dette har vi tidligere savnet fra Sony Ericsson.

Spillene er, som vanlig hos Sony Ericsson, av suveren kvalitet. Et 3D tennisspill og et 3D dartspill er av en helt annen standard enn de spillene man ser på mobiltelefonene til konkurrentene.

Bra med minne

Tidligere har vi klaget på at Sony Ericsson har utstyrt sine telefoner med altfor lite minne. Nå er det slutt på det. Sony Ericsson K700i kommer med hele 41 megabyte minne installert, noe som er mer enn nok til denne telefonen, så lenge man ikke forventer å bruke den som en avansert MP3-spiller.

Imidlertid er det vel på tide at Sony Ericsson lar brukerne styre dette med minne selv. Med en ekspansjonsport til minne hadde de som eier mobilen kunne kjøpt minnekort ut fra sitt eget behov. Med den nevnte S700 vil dette problemet også være løst.

Enkel synkronisering

Vanligvis er det ikke en helt enkel sak å koble mobiltelefonen til PC-en, men også det gikk smertefritt. Bluetooth-oppkoblingen tok et par minutter med knoting, siden jeg hadde en ikkeautorisert Bluetooth-dongle, men etter det var alt såre vel. Kontakter, kalender, gjøremål og notiser fløy frem og tilbake mellom enhetene som om de aldri hadde gjort noe annet.

Programmene som følger med på den medfølgende CD-en gjør også jobben letter i forbindelse med andre funksjoner. MMS kan lages ferdig på PC-en, for så å legge de over på mobilen før sending. Det samme kan gjøres med skjermbilder.

Løp og kjøp

Nå er det som dere skjønner et par bagateller som kunne vært litt bedre, som det at det ikke er et megapikselkamera på den og at minnet ikke kan utvides. Allikevel setter denne mobilen en ny standard på markedet, med sine flotte funksjoner, kompakte størrelse og minimale vekt.

For øyeblikket er det ingen mobiltelefoner som kan måle seg med denne kraftpakken fra Sony Ericsson. Den er en glede å bruke og en glede å ha i lommen. Løp og kjøp.

Stikkord: Mobil, testprodukt