Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ask Jeeves blir smartere

Søkemotoren Ask Jeeves utvider med nye søkefunksjoner, og gir nå muligheten for en sniktitt på nettstedene i resultatlisten før man klikker seg videre.

Ask Jeeves
Ask Jeeves, en av de store aktørene innen nettsøking, har forbedret tjenesten sin. Mest synlig er kikkertsymbolet, som nå dukker opp ved siden av søkeresultater, og som lar deg få en grafisk forhåndsvisning av nettsiden uten å måtte klikke på lenken og besøke den.

Forhåndsvisningen fungerer riktignok bare hvis man bruker Microsofts Windows Explorer som nettleser, og selv da ikke på alle nettsteder.

Nye kategorier

I tillegg har Jeeves utvidet arsenalet med nye kategorier i Smart Search-teknologien sin, som kombinerer Teoma-søkemotoren med data fra utvalgte partnere for mer tema-orienterte søkeresultater. Nå kan man søke konkret på filmanmeldelser og -informasjoner, sportsresultater, pakkesporing, eller kjendis-personlia.

Ask Jeeves bestemmer selv hvilke resultater som dukker opp i Smart Search-søk, og sier til nettstedet eWeek at de ikke lar annonsører eller nettsteder betale for høyere plasseringer i listen.

Du finner de nye søkefunksjonene HER.

Stikkord: internett