Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Spionprogrammer på 1 av 3 maskiner

En av tre maskiner tilkoblet nettet er infisert med spionprogrammer, ifølge en rapport fra Earthlink og Webroot.

Rapporten er lagt fram med bakgrunn i en undersøkelse som ble gjennomført i april. I alt ble 421.000 maskiner skannet for spyware. 133.715 maskiner var infisert – enten med Trojanske Hester eller andre typer av spyware-program.

Trojanske Hester utgir seg for å være programmer du har nytte av, mens de i virkeligheten åpner opp for og legger til rette for tyveri av data fra eierens datamaskin. Slike applikasjoner for systemovervåking kan kartlegge all aktivitet du foretar deg online, skriver Cnet News.

– Forbrukerne bør ha oversikt over hvilke applikasjoner og filer som ligger på arbeidsstasjonen, sier Earthlinks viseadministrerende direktør for applikasjoner. Det kan være vanskelig å skille mellom disse applikasjonene, siden noen bidrar til å forbedre internettsurfingen, mens åpner for spyware.

(ITavisen Business)

Stikkord: internett, programvare, virus