Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gratis MP3-spiller fra Napster

Napster satser nå alt på å stjele markedsandeler fra iTunes og SonyConnect. Siste triks for å lokke til seg kunder er å gi bort MP3-spiller.

Napster is back
Roxios Napster annonserte på onsdag at de skal gi bort MP3-spillere til kunder som tegner årsabonnement, skriver CNET News.com. Selskapet har endret seg fra den store stygge ulven innen piratvirksomhet til en fullt ut lovlig musikknedlastingstjeneste.

Ingen iPod

På websidene til selskapet informerer de om at kunder som tegner et årsabonnement til 119,40 dollar (omtrent 800 kroner) vil få en Rio Chiba Sport MP3-spiller med på kjøpet. Spilleren koster faktisk 130 dollar (875 kroner) i butikken, så kundene får utvilsom valuta for pengene.

Allikevel er det ikke snakk om noen iPod de skal gi bort. Rio-spilleren har kun 128 MB minne, men inkluderer stoppeklokke, armbånd og hodetelefoner. For 80 dollar ekstra (540 kroner) kan kundene opgradere til en Rio Nitrus som har større kapasitet.

Tjener ikke penger

Dette tilbudet er en av mange promoteringstilbud i denne bransjen for øyeblikket. Sony har en avtale med McDonald’s for å gi bort gratis musikk, mens iTunes har en lignende avtale med PepsiCo, skriver CNET News.com. Allikevel er det mye som må gjøres før Napster tjener penger.

– Selv om Roxio regner med inntekter på inntil 40 millioner dollar (270 millioner kroner), tror vi at de trenger bortimot 300 millioner dollar (2 milliarder kroner) for å gå break even. Det kommer nok ikke til å skje de neste tolv månedene, sier P.J. McNealy, som er analytiker ved American Technology Research.

Annonse
Stikkord: internett, lydogbilde