Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bravo, Casio!

Apparatet ser ut som en futuristisk robot mekket sammen på sekstitallet. På innsiden skjuler det seg et superkamera på hele seks megapiksler.

Det later til at størrelsen på kamerahusene vokser proporsjonalt med antallet megapiksler. Dette er også tilfellet hos Casio. EX P600 er stort, det er tungt og det er tildels firkantet. Sånn sett skiller apparatet seg tydelig fra resten av Casios Exilim-familie. Imidlertid er dette en kraftplugg med hele 6 megapiksler som tar råflotte bilder.

Velbalansert

Kameraet ligger godt i hånden. Noe ergonomisk vidunder er det riktignok ikke, men det fungerer, og man får et solid og godt grep. Knappene sitter fornuftig plassert og er lett tilgjengelige, men krever at man bruker to hender for at det hele skal fungere skikkelig. Menyene er også gode og enkle å navigere seg gjennom. Casio legger generelt betydelig vekt på brukervennlighet, og dette kameraet er ikke noe unntak. LCD-skjermen på 2 tommer er stor, og virker velbalansert sammen med resten av apparatet. I tillegg har den også god oppløsning.

Dessverre er ikke dette et spesielt kjapt kamera. Oppstarten er forholdsvis treg – og det samme gjelder zoomen som bruker nesten plagsomt lang tid fra vidvinkel til maksimal tele. Også på dette apparatet finner man Casios «BestShot»-funksjon. Dette er et knippe forhåndsdefinerte bildemodi som gjør det enkelt å oppnå fine bilder under forskjellige lysforhold. Denne funksjonen gir kameraet en brukervennlighet av de helt store dimensjoner, og gjør apparatet enkelt å bruke for fotografer uten altfor mye erfaring. For mer erfarne fotografer, har modellen i tillegg også en rekke manuelle innstillingsmuligheter.

Dette bildet er tatt med Casio Exilim Pro EX P600.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Enorm

På Casio Exilim Pro EX P600, er det Canon som står for optikken. Det later til å fungere strålende. Objektivet har god lysstyrke på både tele og vidvinkel, og tar supre bilder med god kontrast og en fargegjengivelse som innimellom er helt enorm. Høy presisjon og lite støy bidrar også til å gi bildene en snert og «trøkk» så det virkelig monner.

Dette er ikke et billigkamera. Det er stort og tungt, men samtidig brukervennlig og funksjonelt enten man er nybegynner eller viderekommen. Men – først og fremst er dette et fotoapparat som tar svært gode bilder. For de fleste fotografer er dette tross alt viktigst, og da er det akseptabelt at kameraet koster så mye som det gjør. Pengene er nemlig ikke bortkastet i dette tilfellet.

Stikkord: digitalkamera, testprodukt