Packard Bell i stua

Annonse


Packard Bell vil inn i stua

Packard Bell i stuaPackard Bell har de siste årene først og fremst vært et PC-varemerke her i landet. Nec Computers, selskapet bak merket, har hatt relativt få produkter i butikkhyllene: én MP3-spiller, og et par bærbare og stasjonære PCer.

I år gjør derimot NEC et byks på flere fronter. I sommer lanseres både nye Packard Bell PCer og laptoper, såvel som en serie MP3-spillere med en bred målgruppe i sikte.

– Vi har i dag ca. 12 prosent av både desktop- og laptopmarkedet i Norge. Men brunevaremarkedet er fem ganger så stort som PC, og nå ønsker vi å konkurrere også her, sier Niels Bjørling, adm. direktør i NEC Computers Norden.

Bruker strømnettet til filer og data

Særlig sentralt i NECs hjemmeunderholdningssatsning er selskapets nye teknologi for overføring av filer og deling av nettforbindelse via strømnettet, som et alternativ til WiFi-løsninger. Man kobler rett og slett PCen rett til nærmeste strømuttak via en Net2Plug-adapter, og dermed skal man kunne dele data fritt mellom PCer som er koblet til strømnettet på samme måte i andre rom eller etasjer i huset.

Annonse


De første Net2Plug USB-adapterene har vært i noen måneder allerede, og senere på sommeren kommer også varianter som kan kobles rett på bredbåndsrouteren eller som gir mulighet for trådløs tilkobling.

NEC mener teknologien er egnet for å overføre musikk, video og film – for eksempel fra PC til TV-apparat – og lanserer derfor nå sin Medi@TV PLC Edition, en frittstående tilkoblingsboks som henter mottar filer sendt over strømnettet og viser disse frem på fjernsynsskjermen.

Det blir også Packard Bell-merkete DVD-spillere å finne i handelen i løpet av de kommende månedene, og til høsten lanseres også en DVD-spiller som både har innebygget Medi@TV-funksjonalitet, harddisk, og DivX-avspilling.

AudioDre@m er del av Packard Bells nye MP3-kolleksjon for 2004, og frister først og fremst med sitt lekre og hendige design.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Annonse