Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Skuffende Canon-lettvekter

Canons siste nybegynnerkamera er kanskje billig, men dessverre får du lite valuta for pengene. At dette kameraet i det hele tatt kommer fra Canon, er vanskelig å forstå.

Apparatet er stort og klumpete å se på, og etterlater et billig og plastikkaktig inntrykk. Rett og slett utypisk Canon. Designmessig skiller PowerShot A310 seg dessuten fra andre Canon-kameraer ved at det er uforbeholdent stort i forhold til ytelsen.

Dårlig LCD-skjerm

Kameraet er raskt i oppstart og man slipper å vente særlig før man kan begynne å ta bilder. Knappesettet sitter logisk og godt plassert slik vi er vant til fra Canon, og det er lett å navigere fra første stund. Menyene er også på norsk, og det bidrar til å øke brukervennligheten på apparatet. Ikke dumt, når modellen er myntet på nybegynnere.

Som søker vil vi absolutt anbefale den optiske. Den er både stor og behagelig å bruke, og er et godt alternativ for de som ikke liker å bruke LCD-skjermen. Selv for ihuga LCD-entusiaster, vil imidlertid den optiske søkeren fortrekkes. LCD-skjermen er rett og slett dårlig, og egner seg bedre som speil enn som bildefremviser. Å se bildene på skjermen i lyssterke omgivelser var vanskelig. Hvis solen i tillegg skinner rett på apparatet, kan du bare glemme det.

2X zoom

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Bare digital zoom

Optisk ytelse ligger betydelig under pari på denne modellen. Bildene har en hang til å undereksponeres, og det er også tydelig at optikken sliter med å gjengi detaljer. Bildene blir utflytende og rett og slett litt upresise.

Når Canon i tillegg har unnlatt å utstyre apparatet med optisk zoom og istedet satset utelukkende på digital, blir ikke resultatet særlig bra. De fleste kameraprodusenter er idag ferdig med å levere kameraer kun med digital zoom.

Bedre billig-alternativer

At Canon velger denne løsningen er muligens kostnadseffektivt for produsenten selv, men bidrar dessverre til å nedgradere kameraet. Kvalitetsforskjellen på optisk, kontra digital zoom er nemlig betydelig.

Til tross for at kameraet er billig, finnes det langt bedre alternativer der ute. Er du nybegynner på utkikk etter ditt første digitale fotoapparat, så spar pengene og let videre. God jakt!

Annonse
Stikkord: digitalkamera, testprodukt