Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Opticom null verdt

Opticom er knapt verdt fem flate øre. Da trykket i denne it-boblen var på det sterkeste 8. februar 2000 var aksjekursen på 2.380 kroner.

Oslo Børs
I dag er aksjen verdt 59,75 kroner, men det er stort sett kursen på en aksjepost i Fast. Trekker man fra denne, driftsunderskudd, gjeld og ekstraordinære kostnader ved nedleggelse av Thin Film Electronics (TFE), er selskapet nærmest null verdt, skriver Dagens Næringsliv i en børskommentar.

Mellomtittel

Selskapet er verdsatt til 773 millioner kroner, men de pengene ligger i en 30-prosent aksjepost i Fast. Selskapet har falt litt over ti prosent på to dager, investorer føler seg feilinformert. Oslo Børs vurderer også om de ikke har fått den informasjonen de skal ha.

Lite håp

Samtidig klamrer de ansatte seg til et håp om at nedleggelsen av utviklingsavdelingen i Linköping i Sverige kan unngås.

Administrerende direktør Rolf Åberg i TFE i Linköping sier at selskapet er i kontakt med en mulig partner om fortsatt rift.

Nesten ingen igjen Torsdag sist uke fikk de ansatte beskjed om at det går mot slutten. For to år siden var det 75 ansatte i selskapet, de alle fleste forskere på høyt nivå. I mai i fjor kom de første oppsigelsene. 15 ansatte måtte gå. Nå er resten på vei ut døra.

Intel, som lenge var håpet for TFE, har trukket seg ut. Det er lite håp om at den amerikanske brikkegiganten vil komme inn i igjen med friske penger.

Fortsatt optimist

Gründer og og oppfiner Hans Gude Gudesen har fortsatt klokkertro på Opticom minnebrikken i polymer. Han sier at den planlagte avviklingen av TFE er en naturlig tilpasning som ikke vil ramme teknologiutviklingen.

–Jeg har tro på selskapet og skal gjøre dette ferdig. De tar lang tid å utvikle noe nytt , sier han til Finansavisen.

Han sier at oppsigelsene av ansatte i Sverige ikke rammer utviklingsarbeidet dramatisk.

(Denne artikkelen er hentet fra vår søsterpublikasjon ITavisen.biz)

Stikkord: Maskinvare