Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobil dyrere i ferien

I et forsøk på å gjøre det enklere for mobilbrukerne å bruke mobilen utenlands har NetCom og Telenor faktisk klart å gjøre det dyrere å ringe.

Mobil penger
NetCom og Telenor har innført ny prisstruktur på mobilbruk fra utlandet. Nå vil det være lik pris på både mobilsamtaler og meldinger i hele Vest-Europa. De nye prisene betyr i noen tilfeller at det blir opptil 90 prosent dyrere å ringe fra land som Spania, Hellas, Frankrike og Kypros , skriver Aftenposten.

– Når man lager nye modeller er det alltid slik at noen priser går opp og noen ned. Alt i alt blir det litt billigere. Vi har ikke for vane å skru opp prisene. Vi kommer med dette for å gjøre det enklere, sier Esben Tuman Johnsen, informasjonssjef i Telenor Norge.

Skuffet over økning

Det blir unektelig en god del enklere med denne nye endringen i prisstrukturen fra utlandet. Tidligere har man hatt svært ulik samtalepris avhengig av hvilken operatør man bruker og når på døgnet det er. Dette problemet forsvinner nå.

– Det er klart positivt at prisstrukturen blir enklere. Men det er betenkelig og skuffende at prisene øker så mye som de gjør i noen land. Vi er for enkelthet, men ikke om det betyr at prisene går opp, sier Anne Marie Storli, informasjonsdirektør i Post- og Teletilsynet til Aftenposten.

Hevder feil

Prisoversikten som man finner i Aftenposten sammenligner konsekvent de laveste gamle prisene med de nye prisene. Telenor og NetCom mener dette i flere tilfeller blir en feil måte å regne på.

– Det blir feil å se på de aller laveste prisene og sammenligne med dem. Ofte er det en operatør som er billigere enn de andre i et land. Så for enkelte operatører gir den nye strukturen uheldige utslag, sier Tuman Johnsen.

Stikkord: Mobil