Hopp til navigasjon Hopp til innhold

LCD-TV: Pen og strømlinjeformet

Myrica V17-1 er en lekker 17» fra Fujitsu-Siemens, men utseende er som kjent ikke alt…

I likhet med JVC LT-17E31B er også Fujitsu Siemens Myrica usedvanlig lekker å se på. Men av en eller annen grunn er fjernkontrollen regelrett fæl – og dessuten lite ergonomisk. Irriterende og undøvendig, rett og slett.

Fujitsu Siemens er hakket tregere enn JVC i oppstart, men det er ikke mer enn tre tideler som skiller de to. Tre sekunder fra du trykker på knappen, til skjermen er i full sving er tross alt ikke lang tid.

På svensk

En usedvanlig brukervennlig førstegangs-start(skjermen søkte etter kanaler og installerte seg selv) gjorde jobben enkel.

Verre ble det når vi testet de manuelle innstillingsmulighetene. Her var det beskjedent med variasjoner særlig når det kom til lydinnstillinger. Vil du fininnstille, støter du fort på problemer her.

Menyene er heller ikke på norsk, og Fujitsu Siemens har sjarmerende nok valgt å gå for blant annet svensk istedet.

Puslete

Dessverre var denne skjermen skuffende når det kom til både lyd og bilde. Høyttalerne var åpenbart altfor puslete, og greide ikke å »trøkke» til overhodet.

Nå er det riktignok grenser for hvor mye lyd man greier å klemme ut av to elementer som tilsammen yter ynkelige seks watt. Dette ble likevel rett og slett for dårlig.

Imponerer ikke

Heller ikke bildet imponerte særlig. Som pc-skjerm fungerte den alldeles utmerket, men når det kom til avspilling av film, så ramlet skjermen flere hakk.

Selv om fargegjengivelsen var god, ble bildet dessverre altfor mørkt. Når skjermen allerede fra fabrikken er innstilt på maksimal lysstyrke, er det heller ikke stort man får gjort.

Pen å se på er den, men når dessverre ikke helt opp. Vi strekker oss likevel til et magert terningkast 4.

Annonse
Stikkord: lydogbilde, Maskinvare, testprodukt