Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fingeravtrykk låser opp musikken

Med biometriteknologi i nye digitale lommespillere skal bare personer som faktisk har kjøpt musikken få lov til å høre på den.

fingeravtrykk
Recording Industry Association of America (RIAA), interesseorganisasjonen for den amerikanske plateindustrien, håper at nye digitale musikkavspillere vil kunne begrense piratkopiering ved å avlese fingeravtrykkene til brukerne.

Prototypen som nå er under uttesting av RIAA inneholder teknologi fra biometriselskapet Veritouch og er designet av svenske Thinking Materials, og bruker fingeravtrykkavlesing til å begrense tilgangen til musikk og videofiler som er lagret på enheten, skriver The Register.

Film- og platebransjen interessert

Både RIAA og MPAA (Motion Picture Association of America) vurderer nå teknologien, som kun skal tillate kopiering av filer når de blir låst opp av godkjente fingre.

Se forøvrig ThinkingMaterials.com

Stikkord: fildeling, internett, lydogbilde