Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kamera med «vroom»

At en sportsbil har kult karosseri, betyr ikke nødvendigvis at den kan kjøre fort. Slik er det tydeligvis i kameraverdenen også.

Konica Minolta Dimage Xg er et lekkert lite kamera som leveres i tre forskjellige farger. Her kan man velge mellom kledelig blått, gnistrende sølv eller hva med Ferrari-rødt?

Med én gang man ser apparatet, lurer man på én ting. Hvor i himmelens navn er objektivet? Joda, det er godt gjemt, øverst i høyre hjørne. Imidlertid plassert på en slik måte at det er svært lett å la en finger komme i veien for linsa.

Interessant konstruksjon? Javisst. Pen å se på? Forsåvidt. Upraktisk? Så avgjort!

Klønete

Særlig når fingeren foran linsa ikke blir synlig gjennom den optiske søkeren før den fyller bortimot sytti prosent av bildet. Å konstruere et kamera på denne måten, er rett og slett amatørmessig og fryktelig klønete. En kamerakonstruksjon med innebygget optikk er både vanlig og praktisk, men det finnes nok lurere måter å gjøre det på enn dette. Selv om det ser lekkert ut, er det ikke særlig brukervennlig.

Kameraet trives definitivt best i én hånd, og man gjør lurt i å benytte LCD-skjermen fremfor den optiske søkeren. Vær oppmerksom på at displayet sliter under dårlige lysforhold, som for eksempel direkte sollys, og at det derfor kan være vanskelig å se motivet på skjermen.

Fine bilder

Forøvrig er kameraet raskt i oppstart. Faktisk er det overraskende kjapt, men det er før vi kommer til zoomhastighet. Kameraet jobber sent som sirup, og henger overhode ikke med når du raskt skal nærme deg et objekt. I tillegg irriterer det kraftig at knappene er så små og knuslete at kameraet blir vanskelig å bruke.

Dette bildet er tatt med Konica-Minolta Dimage Xg

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Bildemessig ligger det heldigvis bedre an. Fargegjengivelse og kontrast er bra, og objektivet er lyssterkt både på vidvinkel og maksimal tele. Imidlertid hadde bildene en tendens til å flyte litt ut i kantene, men overhode ikke så mye at det ble plagsomt. Dette kameraet tar absolutt gode bilder.

Dessverre greier ikke fine fotografier å redde dette apparatet. Skal du kjøpe deg digitalkamera, så styr unna. Vi strekker oss til et magert terningkast tre.

Stikkord: digitalkamera, testprodukt