Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Helmaks proff-hjemmestudio

E-MU 1820 gjør PC-din om til et fullverdig og velutstyrt digitalt opptaksstudio for en rimelig penge.

Maskin- og programvare for å produsere musikk blir stadig billigere, bedre og lettere tilgjengelig. Rimelig programvare erstatter dyre synthesizere, effektbokser, miksere og annen tung hardware med avansert virtuell modellering, og den økonomiske inngangsterskelen for musikkinnspilling blir stadig lavere.

Creative er kjent for å dominere lydkortmarkedet, men produktene har først og fremst vært rettet mot spillfantaster og generell bruk. Riktignok har Sound Blaster Audigy-serien til en viss grad vært musikervennlig, men Creative har inntil nå ikke helt kunnet konkurrere med selskaper som Echo og RME i å fylle behovene til litt mer krevende digitalkomponister.

Derfor er det en glede å la oss imponere av lydkortet Pro 1820, utviklet av det Creative-eide profflydselskapet E-MU, på alle punkter som betyr noe: funksjonalitet, kvalitet, fleksibilitet og pris.

Mange muligheter

Produktet består av et internt PCI-lydkort som med kabel er koblet til en ekstern boks pakket til randen med tilkoblinger. (Den komplette listen er av inn- og utganger får du ved å klikke produktbildene under).

Det som er verdt å merke seg er at du får tilgang til en rekke stereo inn- og utganger, ADAT (digital flersporssystem), SPDIF inn/ut, og 2 stk. kombinerte mikrofon/linjeinnganger (m/preamp og phantom power). I tillegg får du MIDI inn/ut, headsett-utgang, og en FireWire-port.

Det er med andre ord nok tilkoblingsmuligheter her til å ha et helt lite orkester koblet til PC-en din samtidig, og det virkelig fine er måten den medfølgende mikserprogramvaren på overbevisende måte lar deg koble og konfigurere de forskjellige fysiske tilkoblingen til respektive virtuelle inn- og utganger i musikkprogrammet ditt.

Cubase VST på kjøpet

Hvilket musikkprogram, spør du kanskje? Creative har faktisk lagt ved fullversjonen av Cubase VST med på kjøpet, en kombinert audio- og MIDI-sequencer som lenge har vært en profesjonell industristandard før Cubase SX tok over.

Creative Professional E-mu 1820

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

E-MU 1820 har også en egen effektprosessor integrert i kortet, som gjør at du kan kjøre en rekke (i hvert fall 16) avanserte digitale effekter gjennom mikseren samtidig i sanntid. Det er mange gode effekter å velge mellom, tilsammen over ca. 500 presets, og det flotte er at siden disse kjøres rett på lydkortet slipper man å belaste hovedprosessoren når man bruker dem.

Anbefales

Kortet støtter samplingformat fra 44.1 opp til 192 khz, i 16 eller 24 bits, og låter suverent. Etter å ha brukt Creative E-MU Pro 1820daglig i flere uker nå, kan jeg ikke annet enn si meg suverent godt fornøyd både med lydkvaliteten, de gode tilkoblingsmulighetene, og fleksibiliteten i programvaren.

Du skal lete lenger etter en bedre sammensatt studiopakke til tilsvarende pris.

Det eneste som ikke følger med er talent…

Stikkord: generell test, lydogbilde, Maskinvare, testprodukt