Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kombitelefon i september

I september begynner Motorola, Avaya og Proxim å selge kombimodellen som støtter både for mobil- og IP-telefoni.

Motorola silicon
Tanken bak telefonen er at brukerne skal ringe via det vanlige mobilnettet når de ikke er på kontoret. Når de derimot er på kontoret ringer man ip som går over selskapets trådløse LAN, skriver ComputerSweden.

Basert på 802.11a

Litt overraskende har de tre selskapene valgt å basere telefonen på 802.11a, som hittil ikke har slått særlig igjennom. Dagens trådløse bedriftsnett er nesten utelukkende basert på 802.11b. Forklaringen på valgt standard er at 802.11a kan håndtere flere brukere.

Telefonen som enn så lenge kalles Enterprise Phone, skal ha en batterikapasitet som er kan sammenlignes med vanlige mobiltelefoner. Samtaletiden er på mellom ti og tolv timer.

Det er ennå ikke kjent hva telefonen vil koste.

Annonse
Stikkord: Mobil