Eos d300

Annonse


Hack deg til bedre kamera

Eos d300Som vanlig er det på sin plass å advare mot at alle slike «hacks» medfører at garantien blir ugyldig. Slikt er verken støttet eller anbefalt av produsenten – i dette tilfellet Canon.

Avslåtte funksjoner

Canons to digitale speilreflekser 300D og 10D er egentlig nokså like, på tross av en prisforskjell på nesten 5000 kroner (300D ligger vanligvis på rundt 10 000 kroner, mens 10D går for litt i underkant av 15 000).

På 300D-modellen er flere av funksjonene fjernet. Eller rettere sagt – der er satt ut av spill i programvaren. Dersom man erstatter 300Ds programvare (firmware) med 10D-versjonen av den samme programvaren, vil flere av de avslåtte funksjonene virke igjen.

Nok å endre en byte

I følge nettstedet Bahnemann.com er det nok å endre en eneste byte i 300Ds firmware – så virker de fleste funksjonene som om det var snakk om den langt dyrere 10D.

Annonse


Men som sagt – verken ITavisen.no eller Canon går god for at det virkelig fungerer.

Retrett mulig

Om du først tar sjansen, er det imidlertid en retrettmulighet. I følge nettstedet skal det være mulig å laste inn igjen den originale firmwareversjonen om alt skulle låse seg.

Vi skylder også å gjøre oppmerksom på at 300D aldri vil bli en 10D rent fysisk eller mekanisk. Om du ikke er ekstremt flink med hammer og loddebolt, da….

Annonse