Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Direktesendt TV på mobilen

Fra neste uke av kan du se Dagsrevyen, The Sopranos og Sporten live på mobilen din.

NRK mobil
NRK lanserer direktesendt TV via GPRS neste uke, til mobiltelefoner støtter 3GP-videostandarden (de fleste nyere modeller gjør det).

Det vil både bli mulig å streame direktesendt TV døgnet rundt, samtidig som enkelte klipp og godbiter vil bli lagt ut for nedlasting på portalen.

ITavisen har fått prøve NRKs streamingtjeneste, og kan konstatere, selv om kvaliteten ikke akkurat er overveldende, at det er fullt mulig å følge en TV-sending på mobilen på denne måten.

Har man i tillegg en telefon med større skjerm, slik som Sony Ericsson P900, er det til og med mulig å lese tekstingen på programmene.

Lisensfritt, men ikke akkurat gratis

Og for de som skulle lure – foreløpig er det ikke snakk om å innkreve lisensavgift på mobiltelefoner.

– Det blir litt tidlig å begynne å diskutere lisenser eller eventuelle betalingstjenester. I begynnelsen lanserer vi dette gratis, så får vi se litt hvordan det går og på hvilken måte folk tar i bruk tjenesten, sier NRKs teknologisjef Bjarne Myklebust til ITavisen.

Nå må det riktignok sies at selv om NRK i utgangspunktet ikke akter å ta seg ekstra betalt for tjenesten, så er det likevel ikke gratis å se TV på denne måten.

Med en streaming bitrate på 26 kilobit i sekundet, koster det for eksempel fort 20 kr for å se ett minutt av Dagsrevyen hvis man betaler 0,10 kr per. kilobyte.

Annonse
Stikkord: lydogbilde, Mobil