Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PS2-TEST: Smash Court Tennis 2

I disse dager herjer tennisfeberen, i hvert fall for oss som følger French Open. Vi har derfor testet tennisspillet Smash Court Tennis Pro Tournament 2.

Ikke det at vi hadde ventet at spillet skulle være dårlig, men at det skulle være så bra som det faktisk var, kom overraskende. For spillet har alt som kreves av et skikkelig tennisspill, i tillegg til at det varer utrolig lenge.

Mange muligheter

Det er nemlig en rekke valgmuligheter her. Man kan i tillegg til vanlige enkeltmatcher også gå gjennom en opplæring i spillet, en egen arcade-funksjon, turneringer, trening og selvfølgelig.

Spillet er meget lett forståelig og morsomt. Mange av de mest kjente spillerne i tennissirkuset har lånt ut sitt navn og ansikt til spillet, noe som også gjør spillet ekstra interessant.

Flotte damer

Grafikken på spillet er suveren. Ikke bare er det grafiske grunnarbeidet veldig bra i forhold til hvordan alt ser ut, men også bevegelsene er utrolig flotte. De er faktisk så bra at dersom man har fulgt med på tennis virker det som om bevegelsene matcher godt med de bevegelsene de faktiske spillerne har i virkeligheten.

Etter hvert så har det blitt mange kjente og ikke minst fine personer i tennisverdenen, spesielt på kvinnesiden. Dette har utviklerne til Namco merket seg og disse er meget godt detaljert. Til tider er det en fryd for øye å se et par av disse damene bevege seg.

Egen tenniskarriere

Som sagt kan man blant annet starte sin egen karriere innenfor tennissirkuset. Man starter med å bygge sin egen person, med muligheter til å velge utseende, spillestil, antrekk og en rekke andre ting.

Deretter starter man helt nede på bunnen. Man har forholdsvis dårlige statistikker og man kan glemme å spille i de store turneringen. Men ved hjelp av litt trening og noen «game» mot bermen stiger man raskt i gradene.

Dynamisk løsning

Smash Court Tennis Pro Tournament 2 har laget dette karrierevalget på en meget elegant måte. I stedet for et ordinært sportsspill der man bare spiller kamper mot en rekke motstandere får men her en rekke oppgaver man må løse.

Dette kan være alt fra å trene på forskjellige grunnslag, bryte serve på 0-40 i ett avgjørende sett, til å gå gjennom et game på en fastsatt grense slag, eller benytte en spesiell serve.

Fordelen med dette er at det gjør det litt mer spennende enn bare å spille kamper, som kan bli litt kjedelig i lengden. Her får man hele tiden nye oppgaver å bryne seg på noe som gjør at spillet virker en god del mer dynamisk enn de spillene der man må gå gjennom fulle matcher.

Her ser du skjermbilder fra Smash Court Tennis Pro Tournament 2 på Playstation 2

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Slitsom musikk

Men selv om dette spillet utvilsomt er meget bra er det noen negative sider også. Ikke minst musikken. Det er flere forskjellige typer musikk man kan velge mellom, men av en eller annen grunn virker det som om musikken kommer fra en dårlig tysk pornofilm.

Det andre negative aspektet som vi må påpeke er at spillet kunne kanskje vært hakket raskere. Til tider kan det virke litt tregt, noe som gjør at spillopplevelsen til tider kan synke litt. Dette er nok en smakssak, men vi kunne gjerne tenkt oss at det vare litt raskere.

Godt valg

I disse tider som French Open herjer og Wimbledon er rett rundt hjørnet er det ikke feil å gå til anskaffelse av dette spillet, som faktisk er det offisielle spillet for de fire Grand Slam-turneringene.

Spillet er meget bra og man kan regne med mange timers underholdning foran TV-skjermen. Det er vel kanskje det største problemet nå som sommeren nærmer seg med stormskritt.

Stikkord: playstation_test, spilltester, testprodukt