Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nå blir mobilen enklere

Det kan være vanskelig for alle og enhver å bruke internett på mobilen. Telenor har nå lansert systemet Entry som skal gjøre dette enklere.

Telenor Entry
Entry er en snarvei som Telenor har fått mobilprodusentene til å legge inn på telefonen, for å gi brukerne enklere tilgang til mobilt internett. Telefonene, som vil finnes i butikkene fra 1. juni i år, vil så langt bare inkludere Nokia 6600 og SonyEricsson T630.

I løpet av forholdsvis kort tid vil også Siemens CX65 også dukke opp med Entry-systemet innebygd. Mobiltelefonen vil være klare til bruk, slik at Telenors kunder skal slippe å gjøre noen endringer i telefonoppsettet eller i abonnementet.

Enkelt i bruk

Entry fungerer slik at man trykker på en tast (på T630 er dette tasten som ligger til høyre under skjermen) og går direkte inn i den lokale Entry-menyen. Derfra får man en rekke valg, som gjør at man går videre ut på internett.

De forskjellige valgene gir brukerne enkel tilgang til en rekke tjenester, deriblant oppringning av mobilsvar, noe som virker litt unødvendig, da stort sett alle telefoner har snarvei til denne via nummertast én. Men det er en rekke tjenester som er meget nyttig å ha i nærheten, som opplading av kontantkort, nummeropplysning og nyheter.

– Blant annet har det blitt utrolig enkelt å lade opp kontantkort. Nå kan man lade opp kontoen sin bare med tre enkle tastetrykk. Dette er en meget viktig tjeneste, siden halvparten av de norske mobilbrukerne har kontantkort, sier informasjonssjef Esben Tuman Johnsen i Telenor til ITavisen.no

Øker bruken

I begynnelsen av 2003 hadde Telenor omtrent 100 000 unike brukere på sin wapportal. Forrige måned var tallene økt til 280 000 unike brukere, men Telenor er allikevel milevis unna at alle de 2 200 000 mobilabonnentene til selskapet bruker mobilt internett.

Derfor håper Telenor at Entry-systemet gir grupper som tidligere ikke har benyttet mobil internett, for eksempel de eldre, en enklere inngangsport. Allikevel er det ikke Entry bare for de eldre.

– Entry skal gjøre det enklere for alle. Selv jeg, som regner meg som en avansert mobilbruker fikk en a-ha-opplevelse etter å ha testet dette, fortsetter Johnsen.

Her ser man menyen man kommer til etter å trykket på Entry-knappen

Brukerne har valgt

Ifølge Johnsen er det mobilbrukerne selv som har fortalt Telenor hvordan de kan gjør det enklere. Selskapet har brukt en rekke fokusgrupper for å komme frem til hvordan Entry skulle fungere, og også hvilket innhold som skulle være der.

Vi har så vidt fått testet systemet og det virker som en meget fornuftig løsning for å få flere til å bruke mobilt internett. Selv var vi meget fornøyd med at det ble enda enklere å få tak i telefonnummer. Med to raske tastetrykk kom man frem til opplysningen.

Også hos NetCom

Dette er allikevel ingen kjempenyhet. I de asiatiske markedene har de hatt slike snarveier i lengre tid, det har også vært mulig å finne slike mobiler i Norge. NetCom har hatt en SonyEricsson T610 med sin egen variant av dette systemet.

– Vi har et tilsvarende system som er tilgjengelig på en T610-modell som finnes hos forhandlerne i dag. Dette er et ledd i NetComs strategi som er å gjøre mobilen enklere for folk flest, sier Marijana Urosevic, som er Markedsansvarlig Mobilt Grensesnitt i NetCom til ITavisen.no.

Fortsetter med Entry

Videre fremover vil det komme flere slike modeller fra både Telenor og NetCom. Men ifølge Urosevic i NetCom er det kun mulig når mobiloperatørene kjøper inn store partier med telefoner. Derfor er det ingen automatikk i hvor mange modeller som kommer med slike snarveier.

– Telenor vurderer kontinuerlig hvordan Entry-systemet blir mottatt av våre kunder og vil videreføre og endre Entry ut fra hva våre kunder mener. Vi har planer om å videreføre dette i flere kommende telefoner i mellom- og begynnersjiktet, avslutter Johnsen.

Stikkord: Mobil