Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny N-Gage neste uke

Nå er det rett før den nye spillmobilen fra Nokia er her. Neste uke skal den dukke opp i butikkene her i Norge og prisen kan bli billigere enn ventet.

Nokia N-Gage QD 2
Ifølge en pressemelding fra Nokia kommer den nye spillmobilen N-Gage QD til å være på plass i butikkene i Norge i løpet av neste uke. Da kan man få oppfølgeren til N-Gage og fra det vi har sett og prøvd virker den lovende.

Bedre enn originalen

For selv om denne modellen har verken mp3-spiller eller radio, slik den originale N-Gage har, virker den mye mer som en håndholdt spillkonsoll enn N-Gage. QD-modellen er mindre, har et mye tøffere design og ligger mye bedre i hendene.

Av ting som har blitt forbedret kan vi nevne at man endelig slipper å ta ut batteriet for å bytte spill, samt at det blir enklere å koble seg til N-Gage Arena, ved hjelp av en forhåndsinstallert applikasjon.

Ellers så er det litt skuffende at Nokia ikke har valgt å oppgradere maskinvaren slik at spillene kan bli litt bedre. Men nå skal det snart komme spill som virkelig utnytter mulighetene i konsollen, som Pathway to Glory, Ashen og The Sims: Bustin’ Out.

Billigere enn ventet?

Når det gjelder prisen, har det lenge vært ventet at den vil ligge nær 2 000 kroner. Dette bekreftes også av en norsk nettbutikk har lagt den ut for forhåndssalg til en pris som ligger under 2 000 kroner.

Men Nokia har også informert om at N-Gage QD kommer til en subsidiert butikkpris helt nede i 49,99 Euro (som tilsvarer omtrent 400 norske kroner). Nå vet vi ikke om dette vil skje i Norge, men den veiledende prisen fra Nokia ligger på 199 Euro (omtrent 1 600 kroner).

Da er det bare å vente og se om denne blir bedre mottatt enn originalen. Vi kommer tilbake med en test av N-Gage QD i løpet av kort tid.

Stikkord: Mobil, spilltester