Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Google-bombing nytt våpen

Både George W. Bush og hans opponent John Kerry har i det siste blitt utsatt for sine politiske motstanderes nye sport: Google-bombing.

Google waffles Kerry
Bombingen er en variant av «cloaking» . en populær øvelse for firmaer som vil ha prioritert status i Googles sponsor/annonsesystem AdWords uten å betale for det.

Vaffel-triks

Ved hjelp av tekst som er lagt inn på nettsiden kan man lure Google (trikset fungerer visstnok med Yahoo og Lycos også) til å tro at det enten dreier seg om de mest relevante treffene eller om sponsorer som har betalt for å være mest synlig.

John Kerry er forløpig siste offer i opptrappingen av den amerikanske valgkampen på nettet. Når man skriver inn «waffles» i Googles søkefelt, havner linken til John Kerrys kampanjenettsted øverst. Ordet «waffles» betyr på engelsk både vafler og uklare talemåte eller tvisyn.

«Dumb motherfucker»

Også Bush har vært utsatt for det samme. Om man skrev inn ordene «miserable failure» (elendige taper), kom inntil nylig Bush-kampanjens nettsted opp. Samme susen gjorde «dumb motherfucker».

BHåde Bush- og Kerry-leiren tar i følge Wired det hele med stor ro. Demokratene spiller bevisst på vaffel-humor, mens republikanerne sier de ikke kan vente bedre av venstre-aktivister som støtter Kerry.

Det hører med til historien at Demokratene har betalt for en AdWords-kampanje, mens Republikanerne ikke har det.

Stikkord: internett