Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Skuffende fra Konica Minolta

Dette er ikke bare et dyrt kamera. Det er også skuffende dårlig.

Utseendemessig er Konica Minolta Dimage G600 ganske fint. En forholdsvis robust utførelse gir også inntrykk av at apparatet tåler juling. Kameraet er bygget i lettmetall, og er utstyrt med en bildesensor på hele 6 megapiksler. Dette lover godt!

Ventetid

Entusiasmen og gleden over de friske spesifikasjonene blir imidlertid kortvarig. Dette kameraet skuffer nemlig mer enn det gleder. La oss ta det fra begynnelsen.

For i det hele tatt å starte opp kameraet, må du trekke til side et metalldeksel som både er glatt og vanskelig å åpne. Rett og slett klønete konstruert. Etter å ha plantet noen solid synlige fingermerker på den elegante kamerafronten i børstet stål, er kameraet imidlertid klart til bruk. Det vil si, nesten klart. Her må du påregne litt ekstra tid i påvente av en forholdsvis treg autofokus. Men deretter er det bare å knipse løs!

Irriterende

LCD-skjermen sliter dessverre i direkte sollys, og kunne fungert langt bedre under godværsforhold. Vi hadde også ønsket at den hadde vært litt større. 1,5 tommer blir litt beskjedent på et kamera i denne prisklassen. Likevel anbefaler vi paradoksalt nok at man bruker LCD-skjermen fremfor den optiske søkeren. Den er nemlig å betrakte som en vits. Synsfeltet er lite og utløseren blir vanskelig tilgjenglig når man legger øyet innpå. På toppen av det hele, er selve objektivet synlig gjennom søkeren. Irriterende, men kanskje man venner seg til det?

Knappene på apparatet er så små og knuslete at selv nette damehender vil få problemer. Selv om menysystemet er ok, blir brukervennligheten på dette apparatet totalt sett skuffende dårlig. Riktignok er kameraet greit utstyrt hva angår tekniske finesser og fasiliteter, men det hjelper lite når de samme funksjonene er vriene å bruke.

Konica Minolta Dimage G600

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Under pari

Bildemessig ligger Konica Minolta Dimage G600 godt under pari. At apparatet har en jålete bildebrikke på voksne 6 megapiksler, kan dessverre ikke redde inn den beskjedne bildekvaliteten. Fotografiene fikk et uheldig gulskjær, og fløt dessuten litt ut i kantene. Bildene manglet også noe kontrast, og fremsto egentlig som litt blasse og kjedelige.

Totalt sett er dette et skuffende fotoapparat. Skal du bruke 4500,- kroner på et kamera, så finnes det langt bedre alternativer enn dette.

Annonse
Stikkord: digitalkamera, testprodukt