Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Råspreke flatskjermer fra Loewe

Loewe fortalte i går at nå er det slutt for de gode gamle CRT-skjermene. Nå er fokuset kun på flotte flate skjermer med masse integrert teknologi.

Loewe produktspekter
HAMBURG (ITavisen.no): Under en pressekonferanse i Hamburg, Tyskland, i går fikk den europeiske pressen se hele den nye produktlinjen til den store TV-produsenten Loewe. Som alltid ser produktene utrolig godt ut, samt at det i år også er utrolig flatt.

Bare flatt

For Loewe har nå sluttet med å lage de gode gamle TV-skjermene som baserte seg på CRT-teknologi. Nå er det bare LCD og plasma som gjelder, som de beviste med sine ti nye flatskjermer som ble vist frem, de fleste av type LCD.

– Ethvert nytt produkt fra Loewe vil være av typen flatskjerm. Den siste CRT-skjermen vi har laget er den som ble vist frem på IFA-messen i Berlin i fjor, lovte produktsjef Henrik Rutenbeck i Loewe.

Dette viste selskapet til gangs med de skjermene som ble presentert i går: Spheros, Xelos, Mimo, Aconda, Nemos og Articos. Disse ble vist frem i forskjellige størrelser og med forskjellige typer teknologi integrert i skjermene. Noen hadde vært vist før, men i mindre størrelser enn under gårsdagens seanse.

Integrert harddisk

Som nevnt er det mye teknologi integrert i skjermene, og det som virker mest spennende er utvilsomt den integrerte harddisken. For de som har hørt om det amerikanske Tivo-systemet vil det fungere på samme måte som dette.

Enkelt forklart fungerer dette slik at man kan pause en direktesending på TV dersom man er midlertidig opptatt. Harddisken begynner å ta opp signalene som kommer inn slik at man kan fortsette der man var når man ikke er opptatt lenger.

– Vi har prøvd denne integrerte harddisken i Norge og systemet fungerer helt perfekt. Det finnes også noen her i landet som har testet dette mot EPG-en til Canal Digital og Viasat, noe som også skal fungere helt smertefritt, sa Frank Bruun fra den norske Loewe-importøren CableCom.

Her kan man se noen av produktene i Loewes nye produktspekter.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Ikke for PC

Loewe har, i motsetning til de fleste andre, valgt å ikke støtte PC-brukerne med sine LCD-skjermer. Ingen av skjermene har integrert utganger for direkte tilkobling. Det finnes imidlertid eksterne løsninger fra andre selskaper for de som allikevel har lyst på en 32 tommers «PC-skjerm» fra Loewe.

Ellers så kan vi jo informere om at flere av TV-ene fra Loewe kommer med integrert nettleser, slik at man kan komme seg ut på nettet ved å koble nett-tilgangen bak i skjermen. Selv om tilkoblingen skal være meget enkelt vil surfemulighetene være forholdsvis begrenset.

Stor overraskelse

Loewe hadde også en stor overraskelse på plass, prototypen på sin nye 37 tommers flatskjerm. Neu Art 37, som den heter, skal være en hyllest til Neu Art-modellene som var en tidlig suksesshistorie for Loewe.

Det var imidlertid ikke noe snakk om hva som var integrert i denne TV-en. Fokuset var på hvor flat den var. «Ekstremt flat» som gutta fra Loewe kalte det, selv om vi vel ikke kan si vi var fullt så imponert over hvor flat den var. Derimot var vi meget imponert over hvor sprek den var.

Her ser man prototypen på Loewes nye 37 tommers flatskjerm, Neu Art 37.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Stikkord: lydogbilde