Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bredbåndsboks fra Fujitsu-Siemens

Med Activy Media Center PC-en plassert i TV-benken skal vi kunne leie filmer over internett. Boksen dobler samtidig som stereoanlegg, paraboltuner, videoopptaker og surfeboks.

Activy 350 Media Center
Fujitsu-Siemens planlegger å ha sin Activy-serie med media-PCer klar før året er omme.

– Dette er en hybrid-maskin som fungerer som både parabol-tuner, HiFi-anlegg, MP3- og CD-spiller, DVD-spiller og PC, sier salgssjef Tom Bergheim i Fujitsu Siemens.

Flere filmleverandører, inkludert Svensk Filmindustri og Scandinavian Video Services skal levere innhold til Activy, og man skal betale for å laste ned filmer over nettet som kan avspilles i en 24-timersperiode.

Leiefilm

Prisen for en spillefilm vil være som på den lokale videosjappa, fra 25-50 kroner. Sliter man med båndbredden, skal det også være mulig å kjøpe filmer i lavere oppløsning og kvalitet til en enda rimeligere penge.

Operativsystemet som sitter i bånn er Windows XP Embedded, som Fujitsu-Siemens igjen har bygd sitt eget grensesnitt på toppen av. I dette skal man altså kunne programmere opptak av TV-programmer ved hjelp av integrert programguide, surfe nettet, bestille film (både barnefilmer, Hollywood-titler eller erotikk) eller spille av vanlige mediafiler fra PC-en. DVD-spilleren kan brenne DVD+R/+RW og CD-R/RW, men har ikke sonefri avspilling.

Digital videospiller

Activy Media Center 350 vil være utstyrt med 160 gigabyte harddisk, som holder til opptil 240 timers opptak av TV-programmer (avhengig av kvalitet), eller 70 timer med opptak fra digital satelitt. En elektronisk programguide vil oppdateres automatisk over bredbåndslinjen, slik at man lett skal kunne forhåndsprogrammere opptak.

– Vi jobber med oversettelsen av selve programvaren, samt å få alt på plass med Viasat og Canal Digital, men jobber mot lansering til jul, sier salgssjef Tom Bergheim i Fujitsu Siemens.

Fujitsu-Siemens sier prisen for ACTIVY-boksene vil ligge på omtrent 12.000,- kroner og oppover.

Stikkord: internett, lydogbilde, Maskinvare