Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Blu-ray vil ha flere med

Blu-ray er ikke fornøyd med at Sony, Panasonic, Philips og 10 andre elektronikkprodusenter er med i deres leir. Nå vil de ta hele kaka.

Blu-ray
Som så ofte ellers innen IT og elektronikk opplever vi en formatkrig også når det gjelder DVD-platens avløser. Toshiba har sitt HD DVD-format, som i motsetning til Blu-ray er godkjent av sertifiseringsorganet DVD Forum.

Ikke avgjort

Bak Blu-ray står en nesten samlet elektronikkindustri. Men kampen er på ingen måte avgjort. Den kan lett ende slik kampen om brennbare DVD-formater har gjort. Mens det lenge så ut til at en samlet IT-industri ville stille seg bak «pluss»-formatet (DVD+R/RW), ser det nå ut til at kombibrennere som også tar «minus» (DVD-R/RW) blir normen.

Og begge formater er rikt representert i butikkene når det gjelder tomme medier. samtidig er det bare europeerne, med Philips og Thomson i spissen, som går for «pluss» i stuebrennere. japanske brennere til stuebruk er unisont «minus», gjerne med støtte for DVD-RAM og innebygd harddisk i tillegg.

Vil bli sterkere

På tross av at Blu-ray ser ut til å være et par hestelengder foran HD DVD, satser de nå på å bli enda sterkere. Den 18. mai annonserte de organisasjonen Blu-ray Disc Association (BDA).

Nye medlemmer tas opp i løpet av sommeren, og et konstituerende møte skal avholdes til høsten.

Mer opplysninger finner du på Blu-ray.com.

Annonse
Stikkord: lydogbilde, Maskinvare