Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Apple tetter OS X-hull

Hullet ble beskrevet som «ekstremt kritisk», og skal ha vært kjent av Apple siden februar. Ikke før har de tettet det, så oppstår et nytt hull.

Ny Apple-logo
Kjempehullet i Apples operativsystem kunne ha ført til at uvedkommende startet en Unix-rutine via et nettsted. Dette forutsatte at brukeren lot seg lure inn på nettstedet, samt at maskinen hun eller han brukte kjørte i administratormodus.

Kjent lenge

Ingen tilfeller av slike hendelser er rapportert, men allerede i februar skal en tysk dataentusiast ha beskrevet problemet på et Mac-forum. Og i forrige uke gikk sikkerhetsfirmaet Secunia ut med en melding om hullet, som de klassifiserte som «ekstremt kritisk».

Sjelden kommentar

Apple lar vanligvis sine sikkerhetsoppdateringer passere uten ytterlige kommentar. Men denne gangen har de funnet det nødvendig med en pressemelding. der heter det:

Apple tar sikkerheten svært alvorlig og arbeider raskt for å utbedre potensielle trusler når vi blir oppmerksomme på dem – i dette tilfelle før det var noen virkelig risiko for våre kunder..

Sikkerhetsoppdateringen vil komme automatisk for OS X-brukere som har skrudd på automatikken. Andre kan laste den ned fra Apple.com.

Siste: Sikkerhetssselskapet Secunia kunne i helga rapportere om et nytt hull som ligner det foregående. Dette skal ikke være tettet av Apple gjennom sikkerhetsoppdateringen som kom i dag.

Stikkord: internett, programvare, virus