Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: LG G7050

LG 7050 er en telefon med stort potensial. Skyvetastaturet gjør at man kan putte mye teknologi på liten plass. Men er den så bra som vi håper?

LG 7050 er en mobiltelefon som retter seg inn mot mellomsjiktet. Dette er ikke en strippet begynnertelefon. Ikke er det en mobil som vil imponere de mest krevende mobilbrukerne heller.

Ikke utløst potensial

Ikke overraskende er det første man ser selve designet på telefonen. I motsetning til de andre LG-mobilene vi har testet her hos ITavisen.no, er designet på denne en skuffelse. Dette er en kraftig, firkantet liten sak som hadde passet bedre i mobilmarkedet for noen år tilbake.

LG 7050 har i tillegg en usedvanlig stygg antenne. Nå tenker nok de fleste at en mobilantenne ikke kan være pen, men på denne mobiltelefonen er den faktisk hakket verre enn på de fleste andre mobiler.

At designet skuffer såpass er utrolig synd, for denne telefonen hadde et stort potensial. For dette er en såkalt skyvetelefon. Det betyr at tastaturet ligger oppå skjermen, men kan skyves ned slik at skjermen blir mye større.

Flott skjerm

Skjermen kan altså veksle mellom å være stor og liten, og når det er lite oppfører det seg som skjermene man ser på utsiden av foldemobiler. Bortsett fra at det er snakk om farger på denne skjermen da.

Har man «åpnet» tastaturet kommer derimot hele den flotte skjermen. LG har virkelig fått til dette med skjermer, og her har vi også den vanlige LG-skjermen med 128 x 160 punkter og 65 000 farger.

Bra meny

Imidlertid har de på denne modellen gjort en vri på menysystemet. I stedet for en horisontal eller vertikal liste, har LG her valg å gå for et rutenettsystem av samme type som man kan se på for eksempel SonyEricsson T630.

Menysystemet virker også en del raskere enn på de andre LG-modellene vi har testet. Blant annet når man blar i kontakter og meldinger slipper man å se på det irriterende timeglasset på denne mobilen.

Allikevel er det et par mangler i menysystemet. Det er tidvis litt mer kronglete å bruke enn det man ser på SonyEricsson eller Nokia sine modeller. Men dette er ting vi er sikre på at LG jobber konstant med og de nærmer seg helt klart for hver eneste mobil som kommer.

Fullstappet CD

LG klarer alltid å legge med en mengde ekstrautstyr til telefonene sine. I tillegg til den vanlige datakabelen, håndfrisettet og «lanyard’en» (halskjedet) følger det også med en CD der man finner en rekke grafikk, ringetoner og spill.

På denne CD-en er det også et synkroniseringsprogram slik at man kan styre innholdet på telefonen fra PC-en sin. Det er litt vanskelig å få det til å fungere, men etter litt knoting klarer vi å få overført kontakter og oppgaver fra PC-en til mobilen.

LG 7050

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Noen mangler

Telefonen mangler støtte for alle de tre GSM-båndene, noe som gjør at du ikke kan bruke denne telefonen over hele verden. Man bør i 2004 kunne forvente at man kan bruke mobiltelefon på alle verdens kontinenter.

I motsetning til billigmodellen LG 5400 har denne telefonen kamera, som faktisk ikke er så ille. Problemet er at det er minimalt med minne til å lagre bildene. Snaue halvannen megabyte er altfor lite til en mobil med såpass mye funskjonalitet.

Ingen vinner

LG 7050 er en god telefon med fabelaktig skjerm og mye funksjonalitet på liten plass. Uheldigvis ser den ikke bra nok ut. LG må jobbe litt med designet på denne telefonen før den kan gå til topps.

Skyvetelefonen er imidlertid et meget godt konsept som vi sannsynligvis kommer til å se en del mer til i tiden fremover. Uheldigvis for LG er ikke LG 7050 modellen som kommer til å ta markedet med storm.

Annonse
Stikkord: Mobil, testprodukt