Hopp til navigasjon Hopp til innhold

LCD-mangel truer spillkonsoller

Sony og Nintendo frykter forsinkelser og prisøkninger på sine nye spillkonsoller PSP og DS. Årsaken er mangelen på LCD-skjermer.

Sony PSP MGS
Det har lenge vært stor ubalanse i forhold mellom tilbud og etterspørsel når det gjelder LCD-skjermer. mange steder – også i Norge – er det ventelister på enkelte modeller. Særlig gjelder dette LCD-TV.

Kan bli forsinket

Nå er både Sony og Nintendo bekymret for at deres nye håndholdte spillkonsoller PSP (Sony) og DS (Nintendo) vil bli både forsinket og fordyret av mangelen, melder nyhetsbyrået Reuters.

Det er relativt få produsenter av LCD i verden. To av de største, LG og Sharp, melder om fulle ordrebøker langt ut i 2006. Årsaken er eksplosjonen i flatskjerm-TV, samt at farge-LCD har blitt helt dominerende på mobiltelefoner.

Sony og Nintendo med sine spillkonsoller må finne seg i å stille bak både mobilprodusentene og TV-produsentene i køen. Sharp regner ikke med å kunne levere skjermer til Nintendos ND-konsoller før tidligst i april neste år.

Stikkord: lydogbilde, Maskinvare, spilltester