Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Rapport kritiserer Torvalds

Linus Torvalds har fått kritikk i en ny rapport om Open Source-systemet Linux. Men hvem tror dere står bak rapporten?

Alexis de Tocqueville Institution (ADTI) har varslet en ny rapport som er kritisk ovenfor Open Source-bevegelsen. Institusjonen, som er finansiert av Microsoft, sier blant annet at det er feil at Linus Torvalds blir betegnet som oppfinneren av operativsystemet, skriver comon.dk.

Unix får æren

Ifølge sjefen ved ADTI, Kenneth Brown, bør æren i stedet gå til de som har utviklet Unix. Rapporten beskriver Unix som det produkt som er «mest lisensiert, imitert og bestjålet i datavitenskapens historie».

Den ferdige rapporten skal visstnok legges ut på nettet den 20. mai, og bygger visstnok på intervjuer med en rekke IT-eksperter. Blant annet intervjues mannen bak Minix, Andrew Tannembaum, Unix-forfaderen Dennis Ritchie og FSF-formann Richard Stallman.

Fortrinn eller ulempe?

Allerede i 2002 kom ADTI med en rapport som kritiserte sikkerheten i Linux og andre Open Source-systemer. Institusjonen mener nemlig at Open Source-systemets viktigste fortrinn utgjør en sikkerhetsrisiko, fordi alle og enhver kan få innblikk i hvordan systemet fungerer.

De advarer derfor de amerikanske myndighetene mot å bytte til Linux. Lurer på hva de mener at amerikanske myndigheter bør ha på sine systemer.

Annonse
Stikkord: linux, programvare