Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Internett i fly tar av

Nå ser det ut til at det ikke drøyer så lenge før man kan surfe aktivt mens man er ute og flyr. Boeing er i full gang med å installere slikt utstyr.

Gulfstream (fly)
Den amerikanske flygiganten Boeing vil ha installert sitt satellittbaserte nettverk i mer enn 50 fly innen utgangen av 2004. Ved utgangen av 2005 skal nettverket, som gir toveis internett-tilgang, være installert i mer enn 150 fly, skriver the Inquirer.

Også til SAS

Boeing har allerede fått i stand avtaler med JAL, All Nippon Airways og SAS. De er også i samtaler med Singapore Airlines, China Airlines og British Airways. Grunnen til at avtalen med British Airways ikke er signert er at selskapet ville at Boeing skulle redusere antallet nettverkskabler slik at man kunne spare på bensinkostnadene.

Det er Connexion som står bak det satellittbaserte nettverket til Boeing, som skal være verdt bortimot 1,1 milliarder pund (omtrent 13 milliarder kroner) i året for selskapet.

For øyeblikket ligger den største rivalen, Airbus, litt etter i sitt prosjekt for å installere internett i flyene sine. De har hittil bare installert et prøveprosjekt på ett fly.

Ikke for alle

Tjenesten er rettet mot mannlige ledere under 54 år og som tjener mer en 150 000 dollar (i overkant av 1 000 000 kroner) i året. Dette vil nok si at tjenesten først vil dukke opp på business class.

Boeng planlegger videre å bruke det samme nettverket til å tilby TV-overføring, ifølge the Inquirer.

Stikkord: internett