Hopp til navigasjon Hopp til innhold

NGT med bredbånds-TV

Nettleverandøren NextGenTel åpner nå det første kommersielle tilbudet med TV-kanaler over DSL for over 75.000 norske bredbåndskunder.

Digital-TV illustrasjon
I første omgang er det tre internasjonale TV-kanaler kundene får tilgang til å se via sitt bredbåndsabonnement hos NextGenTel. Kanalene Al-Jazeera, Rapture TV og Travel Channel vil tilbys enkeltvis med månedsabonnement.

15 Mbps

TV-kanalene vil være tilgjengelig for kundene via bredbåndsportalen BroadPark, i en kvalitet av 1,5 Mbps. Dette er den samme kvaliteten som TV2s web-tv har vært tilgjengelig i siden juletider i NextGenTels nett.

– Disse kanalene viser allsidigheten og styrken ved bredbånd, sier Morten Brusletto, direktør for innholdsutvikling i NextGenTel.

Flere kanaler kommer

– Vi tilbyr nå i første omgang nisjekanaler som det ofte ikke er plass til i et tradisjonelt kabeltilbud. Vi har derfor valgt å tilby kanalene hver for seg, og ikke som «pakker» med flere kanaler. Det er aktuelt å lansere flere nye kanaler i år, sier Brusletto.

Siden NextGenTel eier sitt eget nett sender de disse kanalene som multicast, en teknisk avansert løsning som på en effektiv måte distribuerer TV-kanaler til langt flere brukere enn den tradisjonelle unicast-løsningen.

– Våre investeringer i eget nett bærer nå frukter, avslutter direktør Brusletto.

(Denne artikkelen er hentet fra vår søsterpublikasjon ITavisen.biz)

Stikkord: internett, lydogbilde