Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fusker med kameramobil

Nå vil enda flere skoler verden over forby mobiltelefoner. Det viser seg at flere og flere bruker mobilkamera til å jukse på eksamen.

p900 kamera
En student ved en High School i California ble nylig tatt for å jukse på eksamen med sin kameramobil. Ikke overraskende førte dette til at mobiltelefoner ble bannlyst ved skolen, skriver The Register.

Forbud mot mobil

Den aktuelle studentene tok et bilde av eksamensoppgaven og forsøkte å sende bildet til en venn da han ble avslørt. Administrasjonen på skolen kalte det et »grovt brudd» på skolens regler og innførte ett forbud mot mobiltelefoner på Everett Alvarez High School.

Dette er heller ikke første gangen amerikanske studenter har blitt tatt for juksing. I fjor ble seks studenter fra Maryland tatt for å tekste hverandre under en eksamensoppgave.

En anonym undersøkelse som ble publisert denne uken viser også at nesten halvparten av alle High School-studenter i USA har innrømmet å jukse på eksamen.

Foreldre hjelper

I Storbritannia blir generelt sett alle eiendeler bortsett fra en sløv blyant tatt fra studentene før eksamen. Allikevel har en organisasjon som kalles Assessment and Qualifications Alliance rapportert hele 254 saker i 2003 der mobiltelefon ble brukt til å jukse.

I noen tilfeller har studentene faktisk mottatt svarene fra foreldrene sine, skriver The Register.

Stikkord: digitalkamera, lydogbilde, Mobil