Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sexy Pentax

Pentax Optio S40 er rett og slett et usedvanlig elegant kamera.

Pentax Optio S40 er et lekkert og snertent kamera som garantert vil sjarmere mange i senk. Kamerahuset er utformet i børstet stål, og hele konstruksjonen er kompakt, letthåndterlig og i tillegg slank og smidig. Akkurat slik vi liker det! Vekten ligger på puslete 125 gram, og føles ikke tyngre enn et par knekkebrød med geitost. Riktignok uten batteri.

Enkelt og greit

Dette kameraet er rett og slett ekstremt brukervennlig. Hverken mer eller mindre. Menyene er smarte nok til å geleide selv de minst teknologivante rundt i funksjonalitetsjungelen så lett som bare det. For selv om apparatet er brukervennlig, har det også mange funksjoner og muligheter. Det er ingen dårlig kombinasjon. Spesielt godt likte vi de store og logisk plasserte knappene.

Raskt

Kameraet er også svært raskt i bruk. Både selve fotograferingen, og andre prosessorkrevende operasjoner gikk unna i en fei. Skal vi sette fingeren på noe, må det være en oversensitiv zoom som lot til å leve sitt eget liv. Med litt øvelse greide vi imidlertid å temme den noe, men dette forble dessverre et irritasjonsmoment.

Blast og kjedelig

Hva optikk og bildekvalitet angår, ble vi litt skuffet. Til tross for en god nærgrense på knappe 6 cm og rask og presis fokus, ble bildene sørgelig grå og triste. Et blast preg la seg som et belegg over hvert eneste bilde. De friske kontrastene vi er vant til fra kameraer i denne klassen, kunne vi se langt etter her.

Pentax Optio S40

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Midt på treet

LCD-skjermen på 1,6″ fungerte helt ok. Den gjorde riktignok jobben ved de forskjellige lysforholdene vi testet den under, men utmerket seg ikke spesielt. Typisk midt på treet.

Innebygget minne

Kameraet har bekvemme 11 MB innebygget minne. Ofte må man sette inn eksternt minnekort for i det hele tatt å kunne ta bilder. Det slipper du her. Du bør imidlertid være klar over at 11 MB ikke holder så altfor lenge, så du kan like gjerne skaffe deg et eksternt minnekort med én gang. Dessuten hadde vi helst sett at batterilader var inkludert i prisen, men pytt pytt. Noe må man kanskje lide for skjønnheten?

Totalt sett er dette er et lekkert kamera med brukervennlighet absolutt i toppsjiktet. Dessverre sliter det litt med bildekvaliteten. Rent utseendemessig står kameraet til en klar femmer, men dessverre – fint karosseri betyr ikke alltid stor motor.

Annonse
Stikkord: digitalkamera, testprodukt