Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Godbit fra Sony

Sonys siste digitale kompaktkamera grenser til å være usexy. Heldigvis skjuler det seg godbiter på innsiden.

Noen modellkonkurranse ville dette kameraet neppe vunnet. Heldigvis tar apparatet igjen så det monner når det kommer til tekniske prestasjoner.

Herlig logisk

Det er en fryd når kameraet fungerer så logisk man bare kan drømme om. Sony Cyber-shot DSC-P93 er enkelt å betjene fra første stund, og behov for bruksanvisningen får du bare unntaksvis. Her skjønner du hvordan det meste virker – på herlig kort tid. Menysystemet er enkelt og ukomplisert – og er for jåleriets skyld pyntet på med en og annen snerten, grafisk effekt. Helt unødvendig selvsagt, men festlig de første gangene.

God LCD-skjerm

En god og kontraststerk LCD-skjerm gjør det lett å manøvrere kameraet i forholdsvis sterkt lys. Husk å se skjermen rett forfra. Den har en tendens til plutselig å miste all kontrast når den blir beglodd fra siden.

Det er langt fra sjeldent, men heller ikke på dette kameraet er menyene på norsk. Er engelsken rusten, så gir ihvertfall dette én grunn til å børste støv av gamle språkkunnskaper.

Fine bilder

Optikken på apparatet er Sonys egen, og fungerer utmerket. God lysstyrke, men med en noe svak makro sammenlignet med de beste. Du må 10 cm unna objektet før bildet blir skarpt, og i denne prisklassen kan man muligens forvente noe mer. Skjønt, dette holder til de fleste formål. Kameraet gir også mye igjen når det gjelder fargegjengivelse og optisk presisjon. Bildene ble nydelige, og kameraet reagerte raskt og presist.

Sony Cyber-shot DSC-P93

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Svensk meny

Programvarepakken var grei nok, men kanskje litt konservativ og lite grensesprengende. Dessuten ble vi kraftig irritert over at de medfølgende programmene ikke var på norsk – men derimot på en rekke andre språk, som for eksempel svensk.

Bred appell

Både for nybegynnere og viderekommende er dette uansett et kamera som raskt vil falle i smak. Det er enkelt å bruke, samtidig som det inneholder tilstrekkelig med manuelle innstillingsmuligheter for de litt mer avanserte. Snålt design og liten LCD-skjerm trekker ned, men totalt sett er dette et godt kamera til en ok pris.

Annonse
Stikkord: digitalkamera, testprodukt