Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Se Nintendo DS i action!

E304: Nintendos nye håndholdte stiller med WiFi, trykkfølsom skjerm, og stemmegjenkjenning. Video og utfyllende info her.

Nintendo DS
(Denne saken har blitt oppdatert siden første publisering)

Nintendo presenterte i dag sin nye Nintendo DS håndholdte spillkonsoll for en samlet verdenspresse på Electronic Entertainment Expo (E3) i Los Angeles.

Flere nye detaljer om konsollen har nå blitt annonsert, inkludert planlagt lanseringstid og grunnleggende funksjoner.

Mange muligheter

Det mest oppsiktsvekkende er kanskje at DS ikke bare er utstyrt med trådløse kommunikasjonsmuligheter mot andre spillere innen 30 meters radius, men at konsollen – i likhet med Sonys PSP – også har integrert WiFi for trådløs oppkobling mot Internett.

Eller er det mer spennende at den stiller med berøringssensitiv, mikrofon, og mulighet for talegjennkjenning og stemmestyrt spilling?

Nintendo DS stiller også med to prosessorer, full 3D-grafikkmuligheter på begge skjermer, 16-kanals lyd, oppladbart batteri, full bakoverkompabilitet med Gameboy Advance, såvel som støtte for helt nye SD minnekort med opptil 1 gigabit lagringskapasitet.


Klikk for å se videoklippet

– Skal slå PSP

Uansett mener Nintendo å sitte på en dings som «definerer sin egen kategori» innen bærbar underholdning, og at de kommer til å danke ut Sonys kommende PSP-konsoll ved å ha de beste spillene og mest spennende interaksjonsmuligheter.

De to skjermene skal kunne gi flere perspektiver på handlingen samtidig, la kart og utstyrslister være konstant tilgjengelig på en av skjermene mens man beveger seg rundt på den andre, eller eller la spillere kommunisere, tegne og chatte til hverandre.

Spillene

Hvilke spill? Det er i hvert fall snakk om et Mario-spill for DS, såvel som en helt ny håndholdt Metroid-titttel, Spider-Man 2 fra Activision, et Rayman-spill, samt Sonicm, Bomberman, Pac-Man, og til og med et Need For Speed-spill fra Electronic Arts.

Til Norge i 2005

Nintendo sier de skal lansere DS allerede i år i Japan og USA, mens Europa og Australia må vente til første kvartal 2005.

Stikkord: spilltester