Mobilvirus

Annonse


«Virus» angriper Siemens-mobil

MobilvirusDen trojanske hesten som gjør at mobiltelefonen kan sende SMS uten at brukeren merker det kan angripe Siemens S55. «Viruset» kan gjemmes i Java-applikasjoner som brukeren laster ned til telefone, skriver svenske Mobil.

To bakveier

Viruset utnytter to funksjoner som finnes for Java-applikasjoner til Siemens S55. Den første funksjonen er å styre telefonens SMS-trafikk. Allikevel er det ikke så enkelt som å skrive ett program som sender SMS, siden brukeren må godkjenne at meldingen sendes fra telefonen.

Da kommer den andre funksjonen inn i bildet. Dette er en funksjon som gjør at Java-applikasjoner kan styre hva som vises på skjermen. Dermed kan applikasjonen vise frem et annet spørsmål enn det brukeren egentlig ville sett. Slik vil brukeren bli lurt til å godkjenne at meldingen blir sendt.

Bugfix kommer

Ifølge svenske Mobil skal sikkerhetshullet ha blitt oppdaget ev en gruppe hackere på en konferanse i 2003. Nå finnes beskrivelser av Java-applikasjoner som utnytter dette sikkerhetshullet flere steder på nettet.

Annonse


– Vi kjenner til dette sikkerhetshullet. Selv om vi tester telefonene veldig nøye innen lansering, men man klarer ikke alltid å beskytte seg mot hackere. Vi kommer til å ha en bugfix klar i løpet av meget nær fremtid, sier Titti Hagenfeldt hos Siemens.

Akkurat hvor lenge vi må ventet på denne fixen er ukjent, men Hagenfeldt mener den vil være tilgjengelig i løpet av noen få dager. Oppdateringen skal bli tilgjengelig fra nettet, men inntil den er her bør man holde seg unna Java-applikasjoner der men ikke er helt sikre på avsender.

Annonse