Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sony med verdens minste PC

Sony slipper i løpet av denne måneden en liten tastaturløs datamaskin. Maskinen skal være verdens minste fullt fungerende Windows PC.

Sony VAIO VGN-U70
Sony vil slippe en tastaturløs PC ut i butikkene i Japan senere denne måneden. Men det er ingen Tablet PC de slipper. Det er denne gangen snakk om en pennbasert, trådløs PC med Windows XP som skal være myntet på mobile brukere, skriver The Register.

Verdens minste Centrino

Den japanske elektronikkgiganten hevder at Vaio VGN-U70 er verdens minste, og allikevel fullt fungerende Windows PC. Den måler 167 x 108 x 26 mm og veier litt i overkant av en halv kilo.

VGN-U70 vil ha en 1 GHz Pentium M-prosessor et Intels i855GM integrert chipset, noe som betyr at denne miniatyren vil være en Centrino-maskin. Dette betyr også at den har et innebygd 802.11g trådløst nettverkskort.

Videre skal den komme med 20 GB harddisk og 512 MB minne. Av utganger er det snakk om én USB 2.0 port, samt utganger for CompactFlash og MemoryStick Pro.

Selv om man bruker en penn til å styre operativsystemer er det allikevel Windows XP Professional som benyttes, i stedet for Table PC Edition. Maskinen kommer sammen med et sett stereo hodetelefoner med fjernkontroll.

Det skal også være en knapp eller tast man kan trykke på som automatisk reformaterer skjermen til portrettmodus. Dette skal visstnok i første rekke være en funksjon som gjør terminalen gunstig som en elektronisk bok, skriver The Register.

Slutten av mai

Nå er det uheldigvis ukjent når denne maskinen kan dukke opp her til lands, men U70 vil bli sluppet i Japan den 29. mai. Da vil den koste omtrent 210 000 japanske Yen (12 250 norske kroner).

Sony slipper også en nedgradert versjon, U50, som skal koste omtrent 179 000 japanske Yen (10 450 kroner). Sony Vaio VGN-U50 vil komme med 256 MB minne og en 900 MHz ULV Celeron-prosessor. Operativsystemet er Windows XP Home Edition.

Annonse
Stikkord: laptop, Maskinvare, Mobil