Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Årets store spillfest!

E304: Den gigantiske årlige spillmessen i Los Angeles går av stabelen 10-14 mai, og ITavisen er naturligvis på plass for å gi deg godbitene.

E3 2004 Martin
Når man snakker spill Electronic Entertainment Expo desidert årets største begivenhet. Ingen annen messe klarer hvert år å trekke til seg like mange prominente utviklere, utgivere, pressefolk og andre spillinteresserte.

Hva er det som gjør det hele så spennende? For oss journalister og dere lesere handler det hele først og fremst om å få en smakebit på all moroa vi kan vente oss hjemme i stua de neste månedene og årene. Som da Valve i fjor for løftet sløret av Half-Life 2.

10 år med E3

I år feirer messen tiårsjubileum, og vi blir lovet omtrent 5.000 spillprodukter på messegulvet, hvorav 1.000 aldri blir vist frem for offentligheten før. Det blir gøy å se hva slags spreke nye spillkonsepter vi kan glede oss til, men forvent også en solid dose nye oppfølgere: som Prince of Persia 2, Ratchet & Clank 3, Sly Raccoon 2, Burnout 3, Tekken 5, Ghost Recon 2, bare for å nevne noen.

De 400 utstillerne lover oss at 72 prosent av spillene og produktene som vises frem vil være i butikkhyllene til jul (skjønt, det ble vi jo lovet om HL2 i fjor også).

Volummessig er det helt klart Xbox, Playstation 2 og Gamecube som vil bli viet mest oppmerksomhet i år. Over 40 prosent av spillene som vises frem på E3 2004 er for spillkonsoller, 30.7 prosent for PC, 18.4 prosent for mobil og PDA-markedet, mens 6.8 prosent er for håndholdte konsoller.

Nye dingser

Det er naturligvis også mye hardware på E3. I år håper vi for eksempel å kunne bli bedre kjente med Nintendos nye håndholdte spillkonsoll, Sonys PSP, Nokias N-Gage QD, og forhåpentligvis et par ytterligere overraskelser.

Dette blir med andre ord moro, så følg med på ITavisen.no for regelmessige oppdataringer, skjermbilder, videosnutter og nyheter fra verdens største spillmesse!

Annonse
Stikkord: spilltester