Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fengslet for mobilkamerabruk

En mann i London har fått 12 måneder for å ha brukt mobilen til å ta ett ulovlig bilde. Ifølge dommeren er problemet økende.

p900 kamera
En 38 år gammel mann fra Wrexham i Wales har fått en 12 måneder lang fengselsstraff for å ha tatt bilder med mobiltelefonen sin i en rettssal. Ifølge en dommer i London er dette et økende problem i dagens rettssaler, skriver BBC News.

Dårlige bilder

Mannen, som av juridiske årsaker ikke kunne navngis, tok bilder under en meget alvorlig rettssak i Liverpool Crown Court. Ett av bildene inneholdt visstnok en sikkerhetsvakt, dommeren, et vitne og en mann til.

Mannen har visstnok unnskyldt seg og har hele tiden hevdet at han ikke skulle benytte bildene på en ondskapsfull måte. Ingen bilder skal ha blitt tatt av juryen og bildene skal ha vært av ekstremt dårlig kvalitet.

Økende problem

Dommer Clark, som ga mannen straffen, sa at dette er en «skremmende utvikling» og et godt eksempel på hvordan teknologi kunne forstyrre en meget viktig rettssak. Han sa også at man trengte å sette et eksempel.

Mannen anket saken, men dommeren avviste anken. Han fortalte også om at det å bruke mobilen til å ta bilder i rettssalen er et økende problem, skriver BBC News.

Annonse
Stikkord: digitalkamera, lydogbilde, Mobil