Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PS2-spill blir partyhit

Nå kan du øve deg til neste års Idol-runde med det nye PS2-spillet SingStar. Dette spillet vil også gjøre seg for sanglade festmennesker.

Marius Røstad
Vi var så «heldige» at vi fikk demonstrert SingStar av Idol-dommer Thomas Strzelecki og Tommy Steine på en pressekonferanse i Oslo i dag. Det er nok hevet over enhver tvil at dette spillet kommer til å bli en slager sent på kvelden etter et par drinker.

Vurder sangferdighetene

SingStar er en type karaokespill hvor man enten kan synge alene eller mot andre. Det unike i dette spillet er imidlertid at sangferdighetene blir automatisk vurdert av spillet. Det betyr at dersom man treffer med tempo og tonefall er man langt på vei.

Dersom man som gutt har lyst til å synge en typisk jentesang trenger man heller ikke å bekymre seg. Maskinen konverterer automatisk opp og ned i oktaver, så lenge man synger «on key».

Det morsomme i dette spillet blir helt klart at man kan spille mot hverandre, selv om også Single Player-muligheten er meget forseggjort.

Kjent stoff

Det er tretti meget kjente sanger med musikkvideo som følger med spillet, med artister som Darkness, Sugababes, Dido og Pink. Selv om spillet ennå ikke er sluppet i Norge (slippes 19. mai 2004) er oppfølgeren allerede planlagt. Ikke trenger vi å vente så lenge på den heller.

– Det vil komme en ny versjon av spillet ganske snart. Sannsynligvis i løpet av året. Hvorvidt det blir med bare nye sanger eller også ny funksjonalitet kommer an på hvor raskt oppdateringen slippes, sa produsent Paulina Bozek i Sony Computer Entertainment Europe på spørsmål fra ITavisen.no.

Vi kommer snart tilbake med en egen test av SingStar-spillet. Ved første øyekast var det imidlertid lite som gjorde at vi ikke tror dette spillet har god mulighet til å bli årets største partyhit for PS2-eiere.

Stikkord: playstation, spilltester