Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Klart for Sony-nedlasting

Sonys nedlastingstjeneste for musikk er nå åpen. Men dessverre bare for amerikanere. Og bare for SonicStage-brukere.

Sony Connect
For å kunne bruke tjenesten må du laste ned Sonys Connect-program. Dette finnes forløpig bare i Windows-versjon.

Dretter kan du -om du har et kredittkort registrert i USA – laste ned en halv million låter for 99 cent (om lag seks kroner og femti øre) pr. stykk. Vil du ha et helt album, må du ut med 9,95 dollar (om lag 66 kroner).

ATRAC og SonicStage

Musikken ligger i Microsofts WMA-format og Sonys ATRAC-format. Du er altså avhyengig av spillere som støtter ett av disse to lydformatene. Dessuten må du ha en spiller som støtter SonicStage 2.0, programvaren Sony (og noen andre) bruker til sine nyere bærbare musikkenheter og som også er installert på Sonys VAIO-PC-er.

Programmet kan lastes ned gratis separat, og skal kunne brukes også av MP3-spillere av andre merker enn Sony.

Ikke imponert

ITavisen.no har testet tjenesten, og er forsiktig sagt ikke spesielt imponert over brukervennligheten. Både installasjon av programmet (som er 30 MB stort i komprimert form) og bruken av det gir et forvirrende inntrykk.

At man må foreta en omstart av Windows er ikke spesielt tillitvekkende. Og direkte suspekt er det at programmet ikke inneholder noen fungerende avinstalleringsrutine.

– For seint ute

Reaksjonen blant analytikerne er også negativ: Sony er for seint ute, er omkvedet. Ved å være ATRAC-sentrisk vil de dessuten bare appellere til de som eier minidisc-spillere eller Sonys fastminnespillere, sier blant andre Forrester Research.

De anser trusselelen mot Apples iPod og iTunes for å være minimal.

Annonse
Stikkord: fildeling, internett, lydogbilde