Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Virusmonster

– Kan bli den neste MSBlast

To alvorlige sikkerhetsfeil i Windwos gjør at viruseksperter spenner sikkerhetsbeltene for et nytt ormevirusangrep.

Virusmonster
Mens virusplagen per. e-post er overhengende, frykter eksperter nå et kommende storangrep fra virus som sprer seg selv over nettet uten å være avhengig av at brukerne åpner skumle vedlegg.

Nye hull

Særlig nye sikkerhesthull i PCT (Private Communications Transport)-biten av Windows Webservertjeneste IIS, såvel som i Local Authority Subsystem Service (LSASS), har vært gjenstand for hyppig utnytting og angrep de siste månedene, ifølge CNET News. Blant annet nye Phatbot, som stjeler kredittkortnummer.

Men foreløpig har angrepene ikke vært helautomatiserte, som fjorårets notoriske MSBlast.

– Siden januar har vi først og fremst sett e-postormer, men fra nå av og ut sommeren er det trolig at vi vil bli utsatt for et Blaster-aktig anrep, sier Vincent Weafer i Symantec.

MSBlast-tilstander ventes

Forventningene om et større angrep på nettet har nådd de samme nivåene som i forkant av fjorårets MSBLast-angrep, som siden august har klart å infisere over 10 millioner maskiner.

Første skritt for å forsvare seg mot angrep, enten man er hjemmebruker eller serveradministrator, er å rette nettleseren sin mot Windowsupdate for å installere de siste sikkerhetsoppgraderingene.

Stikkord: internett, virus