Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dramatiske priskutt fra Nokia

Nokia tar tydeligvis konkurransen fra Siemens, Samsung og SonyEricsson alvorlig. Finnene har nå kuttet prisene på mobiltelefoner dramatisk.

Nokia 7200
På onsdag rapporterte flere butikker at prisene på noen av Nokias mobiltelefoner har falt med så mye som 25 prosent de siste dagene. Sannsynligvis et grep finnene tar for å sloss med de populære modellene fra SonyEricsson og Samsung, skriver FT.com.

Globale kutt

Priskuttene har skjedd verden over og på stort sett alle modellene til Nokia. Allikevel er det prisen på de billigste telefonene som har blitt kuttet mest. På noen av disse har telefonene har prisen falt med så mye som 25 prosent.

Det er bare de dyreste og nyeste modellene, sånn som for eksempel selskapets første foldetelefon, Nokia 7200, som har beholdt prisnivået.

Prisene økes

Selskapet fortalte tidligere denne måneden at fjorårets inntekter har falt med 2 prosent i forhold til året før. Dette står i skarp kontrast til den uttalte ønskede økningen på mellom 3 og 7 prosent.

Nokia har 40 nye mobiltelefoner under utvikling, hvorav seks skal ha det populære foldedesignet. Selskapet håper at den neste generasjonen telefoner, som skal slippes senere dette året, fører til økte priser, skriver FT.com.

Stikkord: Mobil