Hopp til navigasjon Hopp til innhold

VHS borte i løpet av 2004

Det har lenge vært kjent at VHS har vært nødt til å vike plass for DVD. Nå ser det ut til VHS forsvinner fra det norske markedet i løpet av året.

www.finalcutz.com
Den siste filmen i «Ringenes Herre»-trilogien, «Atter en Konge», kan bli en av de siste storfilmene som blir tilgjengelig i VHS-formatet her til lands. Etter at slippes den 25.mai kan alle som vil leie eller eie nye filmer måtte kjøpe DVD-spiller, skriver dn.no.

Slutt i 2004

I 2003 var 54 prosent av alle leiefilmer DVD-filmer, mens de sto for 72 prosent av markedet for kjøpefilm. Bransjetall som Dagens Næringsliv har hentet inn tyder nå på at andelen som leier DVD-filmer ligger på 70-80 prosent, mens formatet er i ferd med å overta hele markedet for kjøpefilm.

Roald Dye, leder i Norsk Videogramforening, ser nå at tiden før DVD-formatet tar over totalt for VHS-formatet kan bli kortere enn tidligere antatt. Han tror nå at VHS som leie- og kjøpefilm bare vil vare ut dette året.

Stikkord: lydogbilde