Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lovlig musikk til 40 øre

De lovlige musikktjenestene på nett har fått en ny brysom konkurrent. Nå kan du nemlig laste ned musikk for en slikk og ingenting.

Det russiske nettstedet allofmp3 ble oppdaget av en journalist fra Sydney Morning Herald som skal ha lastet ned 968 forskjellige sanger. Prisen fra alle disse sangene, som også skal være med store stjerner, er i underkant av 50 dollar (340 kroner), skriver The Register.

Nesten gratis

Grunnen til at det ikke kostet mer er at det russiske nettstedet tilbyr musikk til en cent per megabyte. Det vil si at man kan laste ned 100 MB med musikk for en dollar (6,80 kroner). Dette gjør de sannsynligvis fordi man kan velge hvilket format man vil ha på sangene.Mange av sangene ligger i råformat og blir kodet i brukerens favorittformat og bitrate. Det vil si at man kan få presset sangene ned i liten størrelse hvis man forsaker litt på kvaliteten. Da vil også musikken bli billigere. Regner man imidlertid 5 MB på en gjennomsnitts sang kommer man opp i hele 40 øre.

Lovlig lisens

Nettstedet hevder at de tilbyr musikken lovlig, siden de innehar en lisens på sitt innhold fra den russiske multimedie- og internettforeningen. De informerer videre om at man ikke skal bruke tjenesten «dersom den er i direkte konflikt med lovginingen i ditt land».

Ifølge The Register har ikke journalisten som testet tjenesten mottatt noen mistenkelige poster på kredittkortregningen sin heller.

Stikkord: fildeling, internett, lydogbilde