Annonse


Funcom får 40 millioner

40 millioner kroner sprøytes inn i Funcom – 30 fra Northzone Ventures, og 10 fra Teknoinvest og Stelt Holding, skriver Dagens Næringsliv

Norske Funcom er kanskje mest kjent som selskapet bak det store online-rollespillet Anarchy Online, men har også gjort seg bemerket internasjonalt med andre titler – spesielt med det kritikerroste eventyrspillet Den Lengste Reisen.

Satser stort

– Vi satser mer enn det vi tjener og har derfor behov for kapital, sier administrerende direktør Arne Aas til Dagens Næringsliv.

Nå har FunCom fire nye spill under utvikling, deriblant storprosjektet Drømmefall, som er oppfølgeren til Den Lengste Reissen. Og med budsjett på nærmere 30 millioner for bare dette spillet alene, er det lett å se at det trengs mer enn støtte fra Norsk Filmfond.

Annonse