sex.com

Annonse


100 millioner for sex.com

sex.comSaken, som har versert i det amerikanske rettssystemet siden 1995, fikk sin endelige avgjørelse i juni i fjor. Da ble Stephen Cohen dømt til å betale Gary Kremen nesten en halv milliard kroner i erstatning.

På flukt

Cohen har lagt alle kort på bordet, og innrømmet at han urettmessig registrerte domenet. Men da erstatningskravet kom, var han på flukt fra politiet i Mexico etter etter et væpnet oppgjør.

På tross av at Kremen utlovte en dusør på 50 000 dollar (på sex.com, selvsagt) til den som kunne bidra til å spore opp Cohen, har verken mannen eller pengene vist seg.

570 millioner mindre

Kremen har i mellomtida satt sin lit til søksmålet mot domeneselskapet VeriSign, som tabbet seg ut ved å la Cohen få domenet.

Annonse


For en uke siden ble saken avgjort i Kremens favør, og i dag ble erstatningsummen kjent. I følge nyhetsbyrået AP er den på ca. 100 millioner kroner. Opprinnelig krevde han om lag 670 millioner kroner.

Viktige prinsipper

Selv om Kremen har fått lite ut av saken økonomisk i forhold til det han krevde, regnes resultatet som prinsipielt viktig i Internett-bransjen. Rettens to kjennelser mot henholdsvis Cohen og VeriSign gir domener samme vern som fysisk eiendom som biler og hus.

Samtidig blir det slått fast at registraren har et ansvar for domener som blir registrert på falske premisser.

Annonse