Annonse


Program filtrerer nedlasting

Om Palisade-systemet holder hva det lover, aner vi konturene av noe i nærheten av et totalitært regime. Programvaren stopper nemlig ikke bare opphavsbeskyttede filer som passerer via fildelingsnettverk. Den snoker også i e-posten din for å se om det finnes uautoriserte MP3-vedlegg der.

Steget videre

Palisade mener at dette er et naturlig steg videre fra DRM (Digital Rights Management)-teknologien, som bare er en form for merking slik at plate- og filmselskaper skal kunne spore opp og kjenne igjen materiale på avveie og eventuelt bruke det som bevis i en seinere straffesak.

Med Palisades system blir filene stoppet før noen får noen glede av dem. Kjernen i teknologien er et avansert filtersystem som sammenligner filer med en database der det ligger 4 millioner verk fra de fem største plateselskapene samt over 500 uavhengige selskaper.

Svakheter

En svakhet er det imidlertid at systemet ikke kan avgjøre om du allerede har betalt for musikken eller ikke, enten ved at du har kjøpt CD eller allerede lastet ned filen lovlig fra et betal-nettverk som iTunes Music Store.

I tillegg må programvaren installeres på et internt nettverk for å fungere. Med en gang du er utenfor dette nettverket, kan du fritt laste ned uten kontroll.

Stadig strengere

Produktet føyer seg inn i en utvikling som kan ende opp i at filer som noen ikke ønsker du skal kopiere eller bringe videre blir stoppet allerede på hardware-nivå. En ny prosessorserie fra Intel (PXA27x-prosessorfamilien) inneholder for eksempel funksjoner som kan brukes slik at en låt eller film som ligger på harddisken overhodet ikke lar seg spille om du ikke har betalt for den.

Pressemeldingen fra Palisade finner du HER.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse